Начало Новини Юрген Клоп призова феновете на Ливърпул за спокойствие след равенството с Манчестър...

Юрген Клоп призова феновете на Ливърпул за спокойствие след равенството с Манчестър Юнайтед

39
Юрген Клоп призова феновете на Ливърпул за спокойствие след равенството с Манчестър Юнайтед

Мениджърът Юрген Клоп призова феновете на Ливърпул за спокойствие и ги увери, че той и футболистите на отбора влагат всичките си сили в преследването на титлата в английското първенство. Мърсисайдци спечелиха само точка след равенство 2:2 срещу Манчестър Юнайтед в неделя, което позволи на Арсенал да вземе предимство по голова разлика.

Ливърпул можеше и да загуби, но Мохамед Салах изравни в 84-та минута от дузпа. „Червените“ и Арсенал са с по 71 точки, а Манчестър Сити е трети с една по-малко.

„Призовавам феновете на Ливърпул просто да бъдат спокойни. В класирането имаме толкова точки, колкото имаме. Полагаме всички сили, за да преследваме титлата. Дали ми се иска да имахме десет точки преднина? Разбира се“, заяви Клоп, цитиран от Ройтерс.

„Сега хората ще ни казват, че други отбори имат по-добра голова разлика от нас и трябва да бележим повече. Това е най-глупавото нещо, което мога да чуя. Тези неща не стават просто така. Не можеш да излезеш в някой мач с намерението да вкараш осем гола и просто да го направиш. Напълно окей съм с головата ни разлика в момента“.

Юнайтед нямаше удари във вратата на Ливърпул през първото полувреме, а Ливърпул доминираше и направи няколко пропуска. Най-близо до попадение бе Доминик Собослай, чийто удар обаче беше отразен от вратаря Андре Онана.

Капитанът Бруно Фернандеш обаче вкара от далечно разстояние в 50-ата минута след сериозна грешка на Джарел Куанса, но Клоп не пожела да критикува младия си футболист. Той подчерта, че именно той и останалите играчи са тези, които държат Ливърпул в битката за титлата в английското първенство.

„Доминирахме в голяма част от мача и трябваше да спечелим. Това е вярно. Това обаче не означава, че един отбор може да ниже само победи. Не взехме най-добрия възможен резултат, но ще го преживея“, продължи мениджърът на Ливърпул.

Арсенал също има мач на „Олд Трафорд“ на 11 май и журналистите попитаха Клоп дали ще вика за „червените дяволи“.

„Вероятно, ако все още сме в битката за титлата. Арсенал е добър футболен отбор и ако играят така, както в последния си мач (3:0 срещу Брайтън в събота – б.пр.), то те ще спечелят и този мач. Сигурен съм на 100%. Съжалявам, че го казвам, но това са реалностите“, отговори Клоп.

„Трябваше да спечелим и двата ни мача с Юнайтед, но не го направихме. Това си е наша грешка“.

 

предишна статияАтанас Атанасов: ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР, за да имат чадър за изборите
следваща статияМирослав Иванов: Главен прокурор е лице, което се разследва за престъпления