На снимката: Стела Тенант

Британският модел Стела Тенант, известна със своя аристократичен стил и като лице на кампании на топ дизайнери, се е самоубила, съобщи семейството й.

Смъртта й настъпи в Шотландия през декември, пет дни след 50-ия й рожден ден. Причината за смъртта й не беше разкрита до днес, като полицията разясняваше обстоятелствата около нея.

„Стела се чувстваше зле от известно време. Тя се е чувствала неспособна да продължи живота си, въпреки любовта на най-близките си“, каза семейството й.

Те описаха Тенант като „красива душа“.

Тенант произхожда от семейство на наследствени аристократи, тя е внучка на Андрю Кавендиш, 11-ти херцог на Девъншир. Звездата на Стела изгрява на модния подиум в началото на 90-те. Снимки на модела се появяват на кориците на „Вог“ и „Харпърс Базар“. Тенант беше муза на известните дизайнери Карл Лагерфелд и Джани Версаче. В края на деветдесетте тя се жени за френския фотограф Давид Ласне. Семейството има четири деца.

Смъртта й предизвика шок сред редица топ дизайнери, включително Стела Маккартни, която заяви, че това е „тъжна, ужасяваща новина“. Британският „Вог“ я определи като „една от най-обичаните личности в модата“ и „новаторска фигура в историята на британския стил“.

предишна статияНякой да намали темпото днес, а друг да не са оставя само на късмета
следваща статияЕвгений Кънев: Увеличението на заплатите на чиновниците ще доведе през 2021-ва до огромен дефицит и нови заеми