Четири скрити причини, поради които човек дебелее

Диетолозите са установили четири скрити причини за наддаване на тегло.

Според експерти в областта на здравословното хранене дебелите хора не забелязват някои лоши навици, които им пречат да отслабнат. Експертите са установили какво точно води до набор от телесни мазнини.

Четири скрити причини, поради които човек дебелее:

1. Сладкиши за закуска. Ако не ядете каша сутрин, но ядете зърнени храни, сандвичи и сладкиши, тогава определено ще дебелеете, сигурни са експертите. С тези продукти увеличавате нивото на глюкоза и инсулин в кръвта и след час искате отново да ядете. Тялото не получава насищане за дълъг период и следователно трупате излишни килограми.

2.  Ядете малко през деня, а вечер ви идва апетита. Когато тялото не получава хранителни вещества, то отказва да гори калории. Учените съветват да се яде по-често на малки порции.

3.  Стрес. С депресията се повишава нивото на хормона кортизол, както и бетатрофиновия протеин, който инхибира процеса на разделяне на мазнините в тялото. Проучванията показват, че при високи нива на кортизол в организма мазнините по корема започват да се натрупват дори при хора, които преди това не са имали проблеми с пълнотата.

4.  Употребата на алкохол. Алкохолът забавя метаболизма, освен това пиян човек не разбира как преяжда. Алкохолните напитки увеличават желанието да се яде каквото и да било.

предишна статияАмериканец прибра колата си в кухнята, да не я отнесе ураган (снимки)
следваща статияКакви са шансовете ви да станете богати