Начало Водещи Четвърти опит за избор на председател на СОС

Четвърти опит за избор на председател на СОС

104
Столичен общински съвет

Столичният общински съвет (СОС) за четвърти пореден път ще направи опит за избор на председател.

В началото на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) кметът на София Васил Терзиев апелира всички да се направи компромис, да се постигне консенсус и до 12 декември да се намери решение за председател.

„Много е важно максимално бързо да имаме избран председател на СОС, тъй като много неща, които касаят града ни и имат много сериозно материално изражение, не могат да се получат без решение на този проблем. Трябва да изберем максимално бързо председател на Общинския съвет, да се направят разпределения по комисии, да има готови доклади, за да може да избегнем това да изгубим пари и да не посрещнем някои много важни плащания. Апелирам да имам председател, за да придвижим работата“, посочи Терзиев.

Той допълни, че в противен случай ще бъдат загубени много пари и ще се работи с план-сметка за почистването на града от миналата година.

„Разбирам нуждата от преговорите, които правим, трябва да се случи, но това, което трябва да се случи е и да отпушим работата. Молбата ми е всички организирано и стегнато да седнем на масата и да намерим решение, за да избегнем тези проблем за града“, допълни кметът.

Днес общинските съветници ще направят четвърти опит да си изберат председател.

Кандидатите на партиите през миналата седмица бяха от „БСП за България“ – Диана Тонова, „Възраждане“ – Красимир Гълъбов, „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат. На първото гласуване не бе избран председател. Състоя се балотаж между Диана Тонова, която събра осем гласа и Красимир Гълъбов, за когото гласуваха седем общински съветници. Съответно председател на СОС не беше избран.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияНяма да подам оставка, каза министърът на здравеопазването Христо Хинков
следваща статияПрезидентските избори в Русия бяха насрочени за 17 март