Начало Водещи Няма да подам оставка, каза министърът на здравеопазването Христо Хинков

Няма да подам оставка, каза министърът на здравеопазването Христо Хинков

104
Христо Хинков
Снимка: БТА

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков заяви в интервю за бТВ, че няма да подаде оставка, свързана със смяната на директора на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”.

Хинков посочи, че само премиерът акад. Николай Денков може да му поиска оставката. Отново подчерта, че одитният доклад показва, че най-голямата спешна болница в България е декапитализирана. Той обмислял да поиска оставките на членовете на борда на директорите на лечебното заведение. Коментирайки казуса, Хинков посочи, че решенията, които трябва да вземе, не са политически, а професионални по задължение пред закона.

„Докато съм министър, ще си спазвам задълженията и ще правя всичко, което смятам, че трябва да се направи за здравеопазването. Моите изказвания няма да повлияят на моите решения“, заяви Хинков в отговор на вслушане, че не се справя със задълженията си на поста.

Отново посочи, че е обсъждал казуса с председателя на парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов и има съмнения по отношение на констатациите в одитния доклад.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияИзраелските сили са обкръжили дома на лидера на политическото крило на Хамас
следваща статияЧетвърти опит за избор на председател на СОС