Начало Новини ЦСКА 1948 остана извън първата шестица на Първа лига след равенство с...

ЦСКА 1948 остана извън първата шестица на Първа лига след равенство с Локомотив в Пловдив, "черно-белите" изпревариха Левски

39
ЦСКА 1948 остана извън първата шестица на Първа лига след равенство с Локомотив в Пловдив, "черно-белите" изпревариха Левски

Първенство на България по футбол, среща от 30-ия кръг на Първа лига между отборите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948:

Локомотив (Пловдив) – ЦСКА 1948 1:1 (0:0)

голмайстори: 1:0 Тодор Павлов 53, 1:1 Бирсент Карагарен 59

стадион: „Локомотив“, Пловдив

главен съдия: Георги Гинчев, гр. Велико Търново

жълти картони: Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Мартин Райнов (Локомотив Пловдив); Симеон Василев (ЦСКА 1948)

състав на Локомотив (Пловдив): Кристиан Томов, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Тодор Павлов, Ефе Али (71 – Мартин Петков), Оливер Камдем, Христо Иванов (91 – Кристиян Пешов), Мартин Райнов, Димитър Илиев, Бабакар Дион (82 – Владимир Медвед), Мичи Нтело

състав на ЦСКА 1948: Петър Маринов, Стив Фуртадо, Росен Божинов, Теодор Иванов, Симеон Василев, Реян Даскалов (65 – Неделко Пишчевич), Емил Ценов (56 – Марто Бойчев), Бирсент Карагарен (75 – Марио Топузов), Талис Енрике, Педриньо, Радослав Кирилов

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в двубой от последния 30-и кръг на редовния сезон във футболната Първа лига. И двете попадения в срещата паднаха през втората част, като само в рамките на 6 минути двата тима си размениха по един гол. Тодор Павлов откри за „черно-белите“ в 53-ата минута, но Бирсент Карагарен изравни в 69-ата.

По този начин „черно-белите“ завършват първата фаза от шампионата на четвърто място в класирането с 55 точки, с една повече от петия Левски. ЦСКА 1948 пък не успя да влезе в първата шестица и ще се бори с отборите на Ботев (Пловдив), Арда (Кърджали) и Славия за седмото място, което дава право на участие в бараж за класиране за турнира Лига на конференциите.

Още във втората минута гостите пропуснаха добра възможност да открият резултата. Педриньо намери Бирсент Карагарен отдясно в наказателното поле и бившият играч на Локомотив шутира по диагонала, но топката премина покрай гредата. 

В 14-ата минута играчите на Александър Томаш  стигнаха до първи точен удар. Отправи го Бабакар Дион от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Петър Маринов. 

Четири минути след това и вратарят на домакините трябваше да се намесва. Кристиан Томов обаче бе на мястото си и отрази изстрел с глава на Емил Ценов от близка дистанция, който засече прецизно центриране на Симеон Василев от левия фланг. 

В 24-ата минута ЦСКА 1948 получи още един отличен шанс за гол. Гостите организираха бърза контраатака отдясно, която завърши с плътен изстрел на Талис Енрике по диагонала, срещнал лявата греда на вратата на Локомотив. 

Шест минути по-късно „черно-белите“ отговориха с първата си сериозна опасност пред Петър Маринов. Хорхе Сегура се извиси във въздуха след центриране от левия фланг, но не съумя да насочи топката в мрежата от границата на вратарското поле.

В 33-ата минута ЦСКА 1948 отново пропусна чудесна възможност. Бирсент Карагарен бе изведен зад защитата на Локомотив, финтира Кристиан Томов и стреля, но Тодор Павлов предотврати сигурен гол, след като възстанови позицията си и блокира шута малко пред голлинията. 

В 40-ата минута Карагарен още веднъж получи шанс да обстрелва вратата на Локомотив, но отново шутира неточно от границата на наказателното поле. Четири минути след това гостите не съумяха да се възползват и от грешка на Кристиан Томов при изчистването на топката, тъй като последвалият изстрел на Радослав Кирилов бе блокиран от Ефе Али. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част стартира с хубав индивидуален пробив на Оливер Камдем отдясно, който обаче завърши с неточен удар на французина. Малко след това и Мартин Райнов стреля над напречната греда от дъгата на наказателното поле. 

В 50-ата минута за втори път в мача Бирсент Карагарен бе изведен сам срещу Кристиан Томов, но отново не успя да го преодолее и стражът на Локомотив парира с крак.

Три минути след това „черно-белите“ откриха резултата. Централният защитник Тодор Павлов се разписа, след като бе оставен да овладее на гърди центриране на Димитър Илиев в наказателното поле и с мощен шут в горния ляв ъгъл не остави шансове на Петър Маринов за 1:0. 

Само три минути по-късно играчите на Александър Томаш можеха да удвоят преднината си. Оливер Камдем получи отдясно и центрира прострелно към Мичи Нтело на близката греда и той опита да завърши технично, но топката се отби в гредата. 

В 59-ата минута ЦСКА 1948 изравни. Карагарен за трети път се откъсна зад защитата на „смърфовете“, като се възползва от грешно подаване на Ефе Али и този път не сбърка, останал очи в очи с Кристиан Томов за 1:1. 

В 62-ата минута защитата на гостите не се справи при центриране отдясно и топката падна на крака на Хорхе Сегура, който обаче от няколко метра не успя да намери целта. 

След тази ситуация двата отбора намалиха значително темпото на игра. Все пак в 86-ата минута Локомотив можеше да стигне до успеха след разбъркване в наказателното поле при центриране от пряк свободен удар, но изстрел на Димитър Илиев бе избит от Росен Божинов на голлинията и така равенството се запази до края. 

предишна статияПоддръжникът на Тръмп, който прокара помощта за Украйна, спечели си врагове и беше сравнен с Чърчил
следваща статияПоддръжникът на Тръмп, който прокара помощта за Украйна, спечели си врагове и беше сравнен с Чърчил