Начало Свят Поддръжникът на Тръмп, който прокара помощта за Украйна, спечели си врагове и...

Поддръжникът на Тръмп, който прокара помощта за Украйна, спечели си врагове и беше сравнен с Чърчил

39
Марк Джонсън
Снимка: БТА

Майк Джонсън, председателят на Камарата на представителите и републиканецът, който е голям поддръжник на Тръмп, беше този, който успешно прегласува американската помощ за Украйна. Той показа рядко срещана политическа смелост и изключителни законодателни умения, за да придвижи законопроекта за помощ от 60 милиарда долара за Украйна през Камарата на представителите в събота, според коментар на CNN.

Джонсън е определен като „малко вероятният Чърчил“

С това демонстрира промяната от сдържаност към активна подкрепа за Украйна, като успешно изложи отделните средства за Украйна на гласуване, вместо да ги включва в общия пакет за Израел и Тайван. С подкрепата си за този законопроект, Джонсън показа рядка политическа еволюция, с което се дистанцира от определени крила в собствената си партия.

Той предупреди за рисковете от бездействие и за необходимостта от американско лидерство в света, за да се предотвратят потенциални заплахи от Русия, Китай и Иран към свободния свят. Неговата решителност и избор за активност по отношение на Украйна бяха ключови за събрания успех на пакета за помощ, изграден след месеци на вътрешни разногласия и борби в Камарата.

Джонсън може да се изправи срещу политически последици за своята решителност. Съпротивата в партията му и поддръжката на допълнителната помощ за Украйна са предизвикателства, които той трябва да преодолее. Въпреки това, той успя да прокара важен законопроект, който може да бъде исторически за него.

Още актуални анализи – четете тук

предишна статияЦСКА 1948 остана извън първата шестица на Първа лига след равенство с Локомотив в Пловдив, "черно-белите" изпревариха Левски
следваща статияСДСМ проведе президборен митинг пред сградата на Делегацията на ЕС в Скопие