Начало Водещи Циципас ще се опита да бие Надал, но времето не е с...

Циципас ще се опита да бие Надал, но времето не е с него – вали като из ведро

1153
тенис

Току що започна финалът между Рафаел Надал и гъркът Стефанос Циципас в Барселона.

Мачът се играе при проливен дъжд, което допълнително ще затрудни младата надежда на Гърция да извоюва заветната победа срещу световният номер 1 в тениса, предава СПЕЦИАЛНИЯТ ПРАТЕНИК НА ДЕБАТИ.БГ в Барселона.

Гръцкият тинейджър Стефанос Циципас е последното препятствие пред Рафаел Надал по пътя към 11-та титла от турнира на червени кортове в Барселона.

19-годишният тенисист от Атина се класира за първия си финал в световния тур на АТП след победа в два сета срещу Пабло Кареньо Буста, който в предишния кръг отстрани Григор Димитров.

Гръцкият тенисист заема 63-ото място в световната ранглиста, надигра Пабло Кареньо Буста със 7:5, 6:3 за 95 минути.

Циципас започна вихрено мача с испанеца и поведе с 5:1. Кареньо Буста се възползва от единствената си точка за пробив в мача и изравни при 5:5. Гръцкият тийнейджър, който прави дебют в Барселона, обаче реализира втори пробив, за да вземе първия сет.

Стефанос Циципас
на снимката: Стефанос Циципас

Във втората част имаше само една брейк точка. Тя се откри пред Циципас, който я реализира и след това не даде нито един шанс на съперника да се върне в мача.

ФИНАЛЪТ

19-годишният гръцки талант Стефанос Циципас се закани на легендата Рафаел Надал преди битката им на финала в Барселона по-късно днес (17:00 часа наше време). Младокът призна, че от 10 години се готви за мач срещу Рафаел Надал и е изключително развълнуван.

„Гледал съм поне един милион негови мачове на клей и познавам отлично начина му на игра. Мога да предположа как ще действа във финалния мач и си мисля, че няма с какво да ме изненада“, обяви Циципас пред испанските медии.

И добави:

„Започнах да се готвя за тази среща от близо 10 години. Просто трябва да изляза на корта и да покажа най-доброто от себе си срещу него, както и да се наслаждавам на всеки прекаран миг в игра“.

Надал се намира в серия от 14 поредни победи в Барселона и има 18 последователни успеха на червени кортове. От началото на 2017 г. той има само една загуба в 36 мача на любимата си настилка.

В опит да спечели 77-ата си титла от 113 финала Надал ще срещне за пръв път бившия №1 при юношите Циципас.

предишна статияОтборът по художествена гимнастика спечели златен медал
следваща статияПочина основателят на „Горящия човек“