Начало България Холивудското училище за звезди „Лий Страсбърг“ се завръща в България

Холивудското училище за звезди „Лий Страсбърг“ се завръща в България

54
site.btaХоливудското училище за звезди „Лий Страсбърг“ се завръща в България
Снимка: БТА/Key Events

Институтът за актьорско майсторство „Лий Страсбърг“ от Лос Анджелис и Ню Йорк се завръща в България за своето второ издание на курса.

Събитието ще се проведе в София между 15 и 28 юли и всички заинтересовани могат да участват, съобщиха организаторите.

Курсът предоставя възможност на участниците да работят лично с Дейвид Лий Страсбърг, синът на легендарния Лий Страсбърг и директор на института в Лос Анджелис. Той ще води класове за първи път в Балканския регион.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с „Метода“ – техниката, предпочитана от някои от най-известните актьори на Холивуд. Организатори на курса са актрисата Кристина Верославова и продуцентът Николай Мутафчиев.

Сред актьорите, които са ученици на Лий Страсбърг и използвали техниката му, са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага.

Преподавател през първите две седмици на курса в София ще бъде Диг Уейн, член на „Студио на актьори’’ (The Actors Studio) в Лос Анджелис.

Курсът завършва с публично представление на изиграните от участниците сцени.

По думите на БТА, Бояна Авджиева е първата българка, спечелила стипендия за едногодишния курс в САЩ от предишното издание на курса. Сред другите участници бяха Калин Врачански, Стефани Ивайло, Ирен Кривошиева, Ясен Атанасов, Жаклин Дочева, Елица Бинева, Мартина Троанска.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияРусия иска Германия да признае обсадата на Ленинград за геноцид
следваща статияЕК представи насоки за възможни промени, свързани с политиката за разширяване