Начало Водещи Холивудска актриса призна плащането на подкуп и избегна затвор

Холивудска актриса призна плащането на подкуп и избегна затвор

1296
затвор, актриса, подкуп

Американската актриса Фелисити Хъфман призна, че е вкарала дъщеря си в престижен университет с плащането на подкуп, съобщава АФП.

Звездата от „Отчаяни съпруги“ се призна за виновна, за да избегне съдебно дело, което щеше да предизвика голямо внимание от медиите и вероятно да й донесе тежка присъда.

Процедурата срещу нея е част от голямо разследване на ФБР на мащабна корупционна схема за вкарване на студенти в някои от най-престижните университети в САЩ.

Хъфман се разплака пред федерален съдия в Бостън и призна, че е платила 15 хиляди долара, за да бъдат повишени резултатите на дъщеря й на теста SAT.

Престъплението можеше да донесе присъда до 20 години затвор и глоба до 250 хиляди долара, но самопризнанията на Хъфман изключват такива крайни варианти.

Прокурорът препоръча 1 година изпитателен срок и 20 хиляди долара глоба, но съдията може да не се съобрази с това и да наложи различно наказание. Очаква се присъдата да бъде произнесена на 13 септември.

Досега по делото са повдигнати обвинения на 50 души, сред които изпълнителни директори на компании и съдружници в богати адвокатски кантори. Десет от обвиняемите вече са се признали за виновни, сред тях петима родители на студенти.

Други 10 родители обявиха, че смятат да се признаят за виновни.

Основният организатор на схемата Уилям Сингър, за когото се смята, че е събрал 25 милиона долара, за да подкупва колежански треньори и администратори, вече се призна за виновен и сътрудничи на властите.

предишна статияШоуто на Victoria’s Secret спира да се излъчва по телевизията
следваща статияМоника Белучи огря Венеция със своя приятел