Начало Водещи Харви Уейнстейн банкрутира

Харви Уейнстейн банкрутира

1083
Харви Уайнстейн

Компанията на обвинения в сексуален тормоз холивудски магнат Харви Уейнстейн ще обяви банкрут, съобщиха американски медии, след като прокурори искат да наложат условия върху продажбата на компанията, чийто съосновател Уейнстейн

Компанията е във вакум, откакто през октомври здапочнаха да се появяват обвиненията за сексуален тормоз, нападение и дори изнасилване срещу Харви Уейнстейн.

„Ние осъзнаваме, че това е изключително злополучен резултат за нашите служители, нашите кредитори и жертви, съветът няма друг избор, освен да преследва единствения жизнеспособен вариант за увеличаване на остатъчната стойност на компанията: организиран процес на фалит“, гласи позицията на управителния съвет на компанията, цитирана от в.“ Лос Анджелис Таймс“.

Подобна информация се появи и във в. „Ню Йорк Таймс“ . И двата вестника информират, че са се провалили преговорите между фирмата на Уейнстейн и инвестиционната група, водена от Мария Контрерас-Суит, служител в администрацията на бившия президент Барак Обама.

Групата искаше да сключи сделка за покупката на The Weinstein Company за 500 млн. долара, но прокурорът на щата ню Йорк Ерик Шнайдерман не заведе делото срещу фирмата на Уейнстейн на 11 февруари.Шнайдерман предприе съдебни действия срещу Уейнстейн, брат му и фирмата от страх, че предстоящата продажба на компанията може да остави жертвите без подходяща компенсация.

Шнайдерман твърди, че първоначално съставената сделка щяла да защити висши ръководители, които прикривали злоупотребите на Уейнстейн, затваряли устите на жертвите чрез сключването на споразумения за неогласяване на случилото сеи нямаше да компенсира никоя от жертвите.

„Споразумението, което по същество премахва двамата братя Уайнщайн, но оставя останалата част от ръководството непокътнато, смятаме, че е неприемливо“, каза той, като избра главния оперативен директор Дейвид Гилер, за когото каза, че се очаква да бъде назначен за главен изпълнителен директор.

Боб, братът на Харви Уейнстейн, сега е начело на компанията, която уволни брат му миналата година.

Над 100 жени обвиниха Уейнстейн за неправомерно сексуално поведение през десетилетията, което доведе до унищожаване не само на неговата кариера

предишна статияОткриха предимствата на песимизма
следваща статияСНЯГ В РИМ: За първи път от 6 години!