Французин

Компания реши да изненада свой служител с полет с изтребител за рождения му ден, но 64-годиният французин изпаднал в толкова голям стрес, че се хвърлил от изтребителя във въздуха. В паниката си той хванал бутонът за катапултиране и полетял в небето над Франция, откъдето кацнал в поле, съобщава Си Ен Ен.

Мъжът бил изненадан от служители във фирмата си, които организирали полета за него като подарък за рождения му ден. Но те очевидно не познавали колегата си толкова добре, колкото си мислели. След като мъжът пристигнал във въздушна база „Сен Дизие“ в Североизточна Франция и разбрал какво са му спретнали неговите колеги, той започнал да се чувства изключително стресиран, според доста забележителен доклад за авиационни произшествия от френска правителствена агенция.

Неназованият мъж никога не е изразявал желание да лети с изтребител и не е имал предишен опит във военната авиация, разкриха разследващите.

Благодарение на часовник в екипировката, с която бил облечен, измерващ сърдечния му ритъм, разследващите установиха, че „сърцето му е било в състояние на пълна тахикардия“ преди полета, със записан пулс в диапазона от 136 до 142 удара в минута.

Двуместният изтребтел Rafale B се използва от френските военновъздушни сили и е способен на максимална скорост от близо 1400 километра в час.

Когато самолетът бил на 700 метра над земята и пилотът започнал издигане, пътникът изпаднал в паника и посегнал към нещо, за което да хване. За съжаление, това нещо било бутонът за катапултиране – и 64-годишният нещастник полетял от изтребителя. Сякаш за да се влошат още повече нещата, той не бил закрепил здраво шлема си, който излетял от главата му.

За щастие, мъжът избегнал сериозно нараняване, след като паднал на земята в поле близо до немската граница.

Разследващите стигат до заключението, че грешката е причинена от неволен рефлекс, предизвикан от стрес и внезапно движение на изтребителя.

Пилотът не е катапултирал и е успял да приземи самолета безопасно, въпреки че получил леки наранявания по лицето по време на изпитанието.

Злощастният пътник е откаран в близката болница след полета.

предишна статияИнтерпол разкри схема с медицински маски
следваща статияMарихуаната може да доведе до безплодие при жените