Начало Водещи Фотографии на изчезващи общности с древна култура

Фотографии на изчезващи общности с древна култура

1450
Фотографии

Проектът „Преди те да изчезнат” показва общества с древна култура. Той е дело на фотографът Джими Нелсън. В продължение на вече осем години Нелсън обикаля закътени краища из целия свят и снима малобройни племена, които живеят от столетия като затворени общности и са напът да изчезнат от лицето на земята.

„Исках да запечатам тези племена, за да остане поне споменът за тях – как са изглеждали, как са живяли. Събирам всякаква информация за традициите и ритуалите им, но оставям на етнографите да обработят моя труд. Моята работа е да създам един естетически фотодокумент , който може да издържи на изпитанията на времето, преди тези уникални хора да изчезнат от населението на земята”, разкрива Нелсън.

Фотографът е описал дори диалектите, на които говорят племената. Но, разбира се, тях трябва да ги проучат лингвисти.

Джими Нелсън
На снимката: Джими Нелсън, фотограф

 

„Целта на проектa е световната общественост да обърне внимание на проблема с изчезването на древни култури. Светът се променя. Изчезват цели общества и природни феномени, и след време няма да има дори спомен за тях. Например, колко хора знаят, че са изчезнали цели реки, или блатата в Южен Судан?! Всичко това е тъжно! Моята камера иска да запази изображението на изчезващите неща в нашия свят”, споделя още Нелсън.

Насладете се на част от уникалните фотографии, които ще ви пренесат в една друга реалност.

предишна статияПамела Андерсън плаче за Хефнър: Аз съм това, което съм, заради него!
следваща статияЗвезда на Манчестър Сити пострада в катастрофа в Холандия