Начало Водещи Феновете на „Игра на тронове“ отправили странно искане

Феновете на „Игра на тронове“ отправили странно искане

1074
Игра на тронове

Феновете на култовата поредица „Игра на тронове“ искат мъжки секс-сцени, каза авторът на книгата Джордж Р. Р. Мартин. Той разкри, че повечето от писмата с тези искания идват от жени.

Писателят говори пред публиката на Международния литературен фестивал в Единбург, Шотландия. На въпрос защо книгите от неговата поредица „Песен за огън и лед“ само докосват темата за гей секса, докато телевизионната адаптация е наситена с голота, Мартин отговори, че нито един от сюжетите в романа не се развива от гледната точка на гей характер и това е причината да няма такива сцени.

Авторът е категоричен, че ще вмъкне хомосексуални сцени само ако сюжетът го позволява. „Няма да го направя, просто за да го има. Ако сюжетът води към това, ако някой от героите е в определена ситуация, няма да се отклоня от сценария, но не можете просто да вмъквате неща, защото всеки иска да ги види“, каза Мартин.

„Това не е демокрация. Ако беше демокрация, тогава Джофри, някога владетел на Седемте кралства, щеше да умре много по-рано“, добави писателят.

И преди Джордж Р. Р. Мартин е защитавал включването на сексуално насилие в „Игра на тронове“, като твърди, че ще бъде „категорично грешно и нечестно да не бъде включено“. През май заяви пред Ню Йорк Таймс: „Писателят има задължение да каже истината. Моите романи са епична фантастика, но те са вдъхновени и основани върху историята. Изнасилванията и насилието са били част от всяка война, от древните шумери до наши дни.“

предишна статия171 години от рождението на Христо Ботев
следваща статияФилмовите критици обявиха най-добрите филми за 2018 година (ВИДЕО)