Начало Свят Фейсбук пусна специален месинджър за деца

Фейсбук пусна специален месинджър за деца

2233
Фейсбук

Медийният гигант Фейсбук пусна специална версия на приложението за съобщения „Месинджър” (Messenger), предназначена за деца.

То е насочено главно към деца под 13 години, които според правилата на компанията нямат право на собствен акаунт в системата. С това нововъведението обаче,  малките потребители вече ще могат да разговарят с родителите си и с одобрени от тях приятели.

„Месинджър кидс” (Messenger Kids) предлага на родителите и редица инструменти, с които да оказват контрол – услугата няма да позволява децата сами да добавят приятели или да трият съобщения – това могат да правят само възрастните.

Децата все пак нямат собствен акаунт във Фейсбук и вместо това ще използват „разклонение” от акаунта на някои от двамата родители. Характеристиките на приложението са разработени предвид интересите на децата, които често изпращат картинки, емотикони и харесват постове.

Законите в САЩ забраняват на интернет компаниите да събират лични данни за деца под 13 години без съгласие на родителите им и налага ограничения върху рекламите, насочени към подрастващи. Поради тази причина социални медии забраняват присъединяването на малки деца.

Към момента приложението е достъпно в САЩ за устройствата на „Епъл”, версии за операционната система „Андроид” и таблетите на „Амазон” ще бъдат пуснати по-късно.

предишна статия„Светителят хирург” развълнува всички в дома за стари хора в Угърчин
следваща статияСтрахотен ден за една от зодиите днес! Проблеми в работата за други две