Начало Култура „Светителят хирург” развълнува всички в дома за стари хора в Угърчин

„Светителят хирург” развълнува всички в дома за стари хора в Угърчин

1968
Светителят хирург

След Божествената Света литургия в Угърчин бе прожектиран православният филм „Светителят хирург” в Дома за стари хора.

„За нас е много важна грижата не само за физическото оцеляване на хората тук, а и това да привнесем емоция в техния принципно скучен ден. С днешния филм, аз виждам едни развълнувани очи, повечето , от които насълзени от видяното, от живота на този голям светец Лука”, каза след края на прожекцията   кметът на община Угърчин Станимир Петков.

 

Всеки един от присъстващите получи подаръци от община Угърчин- икона на свети Лука Кримски и детската книга „Свети Лука Доктора”, чийто автор е журналистът Ангел Бончев. Той е автор и на филма „Светителят хирург”.  Възрастните  хора благодариха и на митрополит Николай, който е вдъхновител на филма „Светителят хирург” и го поздравиха по случай неговия имен ден.

Една от работничките в Дома за стари хора разказа за чудо на своята майка, която е страдала от онкологично заболяване и преди операцията  е извадила на ксерокс  икона на свети Лука Кримски, а след това дори е нямала белег, разказва нейната дъщеря. Празникът приключи с  освещаване на курбан по случай Никулден.

предишна статия145 000 катастрофи в САЩ станали заради… покемони
следваща статияФейсбук пусна специален месинджър за деца