Начало Водещи Федерер пратил съобщение на Надал след контузията на испанеца

Федерер пратил съобщение на Надал след контузията на испанеца

852

Световният номер 2 Роджър Федерер разкри, че е изпратил съобщение на Рафаел Надал миналата вечер, след като испанецът се контузи и не можа да довърши мача си с Марин Чилич от полуфиналите на Аустрелиън Оупън.

Лидерът в световната ранглиста трябваше да се откаже в петия сет на двубоя от 1/4-финалите заради травма в дясното бедро, докато днес Федерер победи Томаш Бердих в три сета, за да стигне 14-ия си полуфинал в Мелбърн. „Писах на Рафа миналата вечер, преди да си легна, исках да се уверя, че е добре. Не е приятно да видиш съперник и приятел да си тръгне по този начин от турнира. Всички му желаем бързо оздравяване. Марин заслужава огромен респект за начина, по който се бори толкова здраво. Това бе страхотна победа за него“, коментира Федерер след днешния си успех.

За място на финала швейцарецът ще спри с корееца Хьон Чун, който продължи със страхотното си представяне в Мелбърн и победи Тенис Сандгрен в три сета. „Никога не съм играл с Чун или Едмънд, така че се радвам да видя нови имена на голямата сцена. Чун е много талантлив и няма какво да губи. Аз си казвам същото и ще видим какво ще стане. Той направи изключителен мач срещу Новак“, каза петкратният шампион.

предишна статияПървите 6 филма от Международния конкурс на 22-ия София Филм Фест са ясни
следваща статияПапата се обяви срещу фалшивите новини и даде за пример как змията е подлъгала Ева