Amazon

„Уолмарт“ заяви, че влиза в стратегическо партньорство с „Майкрософт“ за „дигитална трансформация“ на единствения лидер в областта на търговията на дребно.

Този ход е насочен към попдпомагането на „Уолмарт“ да се състезава по-добре срещу „Амазон“, която от своя страна държи нарастващия дял на продажбите на дребно в САЩ и в световен мащаб.

Двете фирми заявиха, че партньорството е съсредоточено върху използването на изкуствен интелект и други технологични инструменти, които да спомогнат за по-бързото и ефективно управление на разходите, разширяване на операциите и иновации.

„Ангажиментът на „Уоламрт“ към технологиите е съсредоточен върху създаването на невероятно удобни начини клиентите да пазаруват и осигуряване на възможност на сътрудниците си да вършат работата си по-най добрия начин“, каза изпълнителният директор на „Уолмарт“ Дъг Макмилън.

Бизнес платформата на „Майкрософт“, известна като Азур, ще помогне на „Уолмарт“ да управлява операции от различно естество – от такива, свързани с хладилни и климатични инсталации до подобряване на веригата за доставки и транспортиране.

предишна статия12 нови луни, сред които една изключително странна, са открити около Юпитер
следваща статияВятър, облаци и превалявания днес