Начало Новини Турският президент Ердоган ще посети Ирак преди края на април

Турският президент Ердоган ще посети Ирак преди края на април

44
Ердоган поздрави жените в Турция по повод 8 март

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Ирак преди края на април, съобщи в Багдад турският заместник-министър на външните работи Ахмет Йълдъз, цитиран от Анадолската агенция.

Той припомни, че предишната визита на Ердоган в Ирак беше през 2012 г. в качеството му тогава на министър-председател.

По време на посещението си в Багдад в програмата на Йълдъз има срещи с представители на иракското външно министерство. „Ще подготвим бъдеща среща на (външните) министри и посещението на нашия президент“, заяви той.

Що се отнася до проекта „Път за развитие“, Йълдъз каза, че пътищата осигуряват свързаност, носят жизненост на икономиката и създават доверие между държавите. „И двете страни са нетърпеливи и мислим, че ако това бъде направено, ще донесе ползи, които са несравнимо (по-големи) от цената“, каза турският зам.-министър на външните работи.

Проектът „Път за развитие“ е планиран международен транспортен маршрут от Персийския залив до границата на Ирак с Турция.

предишна статияНС обсъжда промени в Закона за висшето образование
следваща статияБургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ представи възможностите за професионална реализация в общините Поморие и Айтос