Начало България НС обсъжда промени в Закона за висшето образование

НС обсъжда промени в Закона за висшето образование

44
депутатите, народно събрание
Снимка: БТА

Планираният повторен преглед на Закона за висшето образование от страна на Народното събрание включва промени в заплатите на преподавателите и стипендиите на докторантите. Предложенията са за първата точка на дневния ред и предвиждат установяване на минимални нива за възнагражденията и стипендиите в държавните висши училища.

Предотвратява се изключването на работниците, които са поразени от трудова необусловена бедствие, като причината за инцидента е тяхната груба небрежност, както и за случаите, когато поразеният не е спазвал задължителните мерки за здравословни и безопасни условия на труд при работа на разстояние, предвиждат измененията в Кодекса на труда, които ще бъдат обсъдени на второто четене от Събранието.

Съвместно с това, ще бъдат разгледани различни предложени промени в законите, свързани с популяризирането на заетостта и справянето с измененията на климата. На дневния ред е включено и обсъждането на годишните доклади на различни комисии и на дейността на организации за 2022 година.

предишна статияВоюват ли Костадинов и Румен Радев за един и същи електорат?
следваща статияТурският президент Ердоган ще посети Ирак преди края на април