Начало Свят Тръмп се сравни с Нелсън Мандела

Тръмп се сравни с Нелсън Мандела

49
Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Доналд Тръмп, кандидат за президентския пост в САЩ, сравни себе си с Нелсън Мандела. Това предизвика силни реакции от страна на лагера на Байдън, съобщи БТА, цитирайки Франс прес.

През последната година бившият президент е обвинен в четири дела, които го излагат на риск от затвор. Сред тях е организиране на съмнителни плащания на порнозвезда – делото ще бъде допитвано на 15 април.

Тръмп постоянно критикува съдията, който ще ръководи процеса. В отговор на това съдията Хуан Мерчан наложи ограничения в неговите изказвания. В последният си пост в социалната мрежа „Трут соушъл“, Тръмп напомни за ограниченията и обвини съдията, че „нарушава закона и конституцията“.

„Ако този напълно пристрастен шарлатанин иска да ме затвори защото казах очевидни истини, с удоволствие бих се превърнал в съвременния Нелсън Мандела – това би било голяма чест“, заяви Тръмп.

Преди няколко дни Тръмп публикува фалшив скит на съдебното заседание, на което той е изобразен до Исус Христос.

Екипът на президента Джо Байдън посочи това и го критикува.

„Толкова сте егоцентричен, че се сравнявате с Исус Христос или с Нелсън Мандела в рамките на малко повече от седмица“, коментира говорителят на екипа на Байдън – Жасмин Харис.

В другите дела Тръмп е обвинен в опит да промени резултатите от президентските избори през 2020 година, както и в небрежност в обработката на секретни документи.

Въпреки критиките, Тръмп успя да събере над 50,5 милиона долара за предизборната си кампания по време на вечеря в Палм Бийч.

Събитието се проведе близо до Мар-а-Лаго, резиденцията на бившия президент във Флорида, съобщи Франс прес.

Организатор на събитието беше милиардерът Джон Поулсън. Сред гостите присъстваха бизнесменът Робърт Бигълоу, който успешно управлява верига хотели, и Джон Кациматидис, собственик на верига супермаркети. На вечерята беше и съпругата на Тръмп – Мелания.

Тръмп отбеляза, че вечерта беше невероятна и хората желали да дарят за каузата, която цели върнато на Америка нейния блясък.

Според „Вашингтон пост“ мястото на Тръмп на масата във Флорида беше оценено на 814 600 долара.

Преди седмица Джо Байдън организира подобна вечеря в Ню Йорк с участието на бившите президенти Бил Клинтън и Барак Обама, но успя да събере само 25 милиона долара.

Събраните суми се използват за финансиране на кампанията по страната на президентските кандидати, възнаграждения за техните екипи, анкети и телевизионни реклами.

Още международни новини – четете тук

предишна статияЗащо "Нов европейски Баухаус"?
следваща статияМилиони тръпнат в очакване на пълното слънчево затъмнение