Начало Свят Тръмп поиска $ 1 млрд. от петролни босове, за да ограничи „зелените...

Тръмп поиска $ 1 млрд. от петролни босове, за да ограничи „зелените политики“

39
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Предишният президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да отмени екологичните разпоредби на настоящия президент Джо Байдън по отношение на електрическите превозни средства и вятърната енергия, ако се върне на поста, информира „Вашингтон пост“.

Тръмп направил тези коментари по време на лична среща с петролните компании в своя дом в Мар-а-Лаго, цитирайки лица, запознати с разговора.

По време на срещата Тръмп отговорил на оплакванията на петролния бизнес за строгите екологични разпоредби, като предложил на шефовете на компаниите да допринесат с 1 милиард долара за неговата предизборна кампания.

Докато беше с петролните ръководители в своя клуб в Мар-а-Лаго миналия месец, един от тях се оплакал, че въпреки големите разходи за лобиране пред администрацията на Байдън, все още има тежки екологични разпоредби.

Тръмп реагирал като предложил да отмени множество екологични правила и политики на Байдън, както и да спре въвеждането на нови, обещавайки незабавно действие.

Задължението за допълнителни 1 милиард долара била „сделка“ за предприемачите, тъй като Тръмп визирал данъчното облагане и регулациите, които би могли да избегнат, според източници на „Вашингтон пост“.

Въпреки оплакванията на петролната индустрия, САЩ продължавали да произвеждат повече петрол от всяка друга държава миналата година, като изкачвали близо 13 милиона барела на ден. ExxonMobil и Chevron отчетли най-големите си печалби от десетилетие.

С втори мандат на Тръмп в Белия дом, петролните гиганти биха очаквали още по-големи печалби, благодарение на нови сондажи и облекчени регулации.

Вечерята приключи с обещанието на Тръмп да прекрати замразяването на разрешенията за нов износ на природен газ (LNG) на администрацията на Байдън.

Поканените на срещата включваха главни изпълнителни директори на Venture Global, Cheniere Energy, Chevron, Continental Resources, Exxon и Occidental Petroleum.

Вижте още международни новини тук