Начало Новини Транзитно пътуващите през Шанхай получават безплатен тур из града

Транзитно пътуващите през Шанхай получават безплатен тур из града

49
Транзитно пътуващите през Шанхай получават безплатен тур из града

Китайската онлайн туристическа агенция „Трип.ком“ (Trip.com) организира от средата на април полудневни турове из Шанхай за транзитно преминаващите чужденци през летището на града, предаде агенция Синхуа. Инициативата е наречена „Шанхай експрес“.

Туровете, които продължават 4-5 часа, предлагат безплатен транспорт, водачи и интернет, посочват от агенцията. Туристите имат възможност да посетят крайбрежната зона, известна на „Бунд“ или „Вайтан“, градините Ю и други популярни забележителности на Шанхай, както и да се насладят на историята, културата и кухнята на града, посочва агенцията.

От началото на услугата на 15 април от нея са се възползвали много чуждестранни туристи, като около 80 на сто от тях са били европейци, а 20 на сто – от Югоизточна Азия.

След като обиколили града в неделя Артемий и Анна Некрасови от Русия казват пред Синхуа, че са много впечатлени и „мислят в бъдеще да направят специално пътуване до Китай“.

По думите на Чжан Чънцзие, маркетинг директор в „Трип.ком“, тези турове ще помогнат все повече чуждестранни туристи да научат повече за Шанхай и ще „посеят“ в техните глави идеята да посетят специално източния китайски град.

Според официални данни през първото тримесечие на годината Шанхай е посрещнал над 1,27 милиона туристи, или с 250 на сто повече от същия период на миналата година.