Русия глоба Apple

Американският тийнейджър, който откри пробива в сигурността на аудио- и видеоразговорите през приложението “Фейстайм” на „Епъл“, ще получи щедро възнаграждение, съобщава Би Би Си.

От компанията, производител на смартфоните „Айфон“ не посочват каква ще е точната сума, която ще получи 14-годишният Грант Томпсън, но вероятно средствата ще са под формата на стипендия за продължаване на образованието му. Младежът откри сериозна грешка, която позволява на странични лица да подслушват чужд разговор през приложението „Фейстайм“.

Информация за проблема със сигурността на приложението се появи в края на януари. Това клиентите на „Епъл“ сигнализираха, че са открили грешка във „Фейстайм“, която позволява да се види или чуе набирания абонат преди той да е отговорил на позвъняването. Предполага се, че тази грешка е свързана с функцията на груповите видеоразговори, която компанията представи в края на октомври 2018 г.

На свой ред, „Епъл“ заяви, че знае за съществуващия проблем. Компанията обнови програмното осигуряване, което поправи грешката в приложението. Функцията за групови позвънявания във „Фейстайм“ обаче беше временно недостъпна докато се подготвяше обновяването на приложението.

предишна статияРибки от Индонезия лекуват псориазис в село Сусам
следваща статияИсторическа рокля на Мерилин Монро отива на търг за първоначална цена 100 000 долара