Начало Здраве Тези 5 продукта напразно се смятат за вредни

Тези 5 продукта напразно се смятат за вредни

1712
Експертите посочиха кои са храните, които смятаме за вредни, а въобще не са. Някога за тях се е смятало, че вредят на здравео, но сега новит

Експертите посочиха кои са храните, които смятаме за вредни, а въобще не са. Някога за тях се е смятало, че вредят на здравео, но сега новите научни данни казват обратното.

От месните продукти се смятаха за полезни само пилешки гърди, пише Zdrave.to. Но сега експертите казват, че можете да ядете също говеждо и свинско месо . Те също дават много полезни вещества на организма. Месото от крави и прасета е особено ценно. Сега свинското месо съдържа много по-малко мазнини, отколкото преди, твърдят изследователите.

Поради високото съдържание на холестерол, маслото е било смятано за вредно. Затова се препоръчва да се замени с маргарин. Но се оказа, че то съдържа транс мазнини, които запушват артериите. Да, в маслото има много наситени мазнини, които увеличават количеството на „лошия“ холестерол. Въпреки това обаче е по-полезно от маргарина.

Експертите призовават да се овкусяват салатите с растително масло и оцет . Така наречените „леки пълнители“ съдържат допълнителни съставки като сол и захар. Домашно приготвената салата се прави по-добре със зехтин.

Експерти уверяват, че фъстъченото масло е евтин и здравословен източник на протеини. Преди това не се смяташе за много полезно, тъй като по време на приготвянето му се насищаше с много транс-мазнини. Но сега процесът се е подобрил, така че нивото на мазнините пада. Фъстъчено масло обаче съдържа много калории, затова опитайте да ограничите употребата му, за да не наддадете килограми.

В началото на 70-те години яйцата бяха обвинени в повишаване нивото на холестерола. Оказа се обаче, че яйцата не увреждат сърдечно-съдовата система. Също така съдържат много протеини и други хранителни вещества.

предишна статияНяколко съвета как да намалим износването на летните гуми
следваща статияЗабавна игра на футбол върху лед