Начало Здраве Тези четири здравословни проблема могат лесно да бъдат излекувани от… банани

Тези четири здравословни проблема могат лесно да бъдат излекувани от… банани

2274
Бананите са плодове, които трябва да бъдат включени в храната на всички. Те са наситени с натурални захари и много фибри, които осиг

Бананите са плодове, които трябва да бъдат включени в храната на всички. Те са наситени с натурални захари и много фибри, които осигуряват на тялото ни енергия, пише Zdrave.to. Въпреки тяхната висока калоричност, доказано е, че бананите помагат да се справим с редица здравословни проблеми.

Ако не ми вярвате – опитайте да ядете банани всеки ден и ще се чувствате много по-добре. Бананите са любимите плодове на много хора. Повечето хора обаче не знаят, че те могат да заменят и лекарствата.

Хапчетата са влезли здраво в нашия живот, но ги изхвърлете и ги заменете с банани.

Те помагат при:

Хипертония

Много хора, страдащи от хипертония, нямат достатъчно калий в организма си. Солта в тялото обаче изобилства. Калият свързва солите и ги отстранява от тялото. Така че яжте банани, богати на калий и намалете кръвното си налягане.

Намаляване нивото на стреса

Бананът се счита за най-добрият „антистрес“ плод. Той съдържа необходимите витамини и микроелементи, които влияят на метаболизма, който също е свързан с нивото на стрес.

Подобряване на зрението

Бананите съдържат витамин А, който е много важен за здравето на очите. Нашето тяло се нуждае от определено количество витамин А на ден, за да намали риска от развитие на нощна слепота. Жените се нуждаят от 700 микрограма всеки ден, а мъжете – около 900.

Запек и метеоризъм

Бананите съдържат вещество като пектин, което е отговорно за отстраняването на тежки метали и други токсини от тялото. Бананите са отличен пробиотик, стимулиращ процеса на храносмилането. Те също така намаляват образуването на газове и действат като леко слабително.

предишна статияЗащо ни се доспива зад волана? Ето каква е причината
следваща статияГазираните напитки не утоляват жаждата, а я провокират