времето

В сутрешните часове в централните райони на Северна България е възможно да се образуват поледици. Още преди обяд от югозапад валежите ще отслабват до вечерта и ще спрат, най-късно привечер в Североизточна България. Вятърът ще е умерен, в Източна България до силен; през нощта ще е с източна компонента, утре ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между между минус 1° и 4°, в Източна България до 12°. Максималните температури в крайните югозападни райони, Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между 9° и 14° , в останалата част на страната – предимно между 1° и 6°.

Над планините до сутринта ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг, под 1700-1800 метра – от дъжд. Още преди обяд от запад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е силен до бурен, но през деня ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на много места – значителни. До вечерта валежите ще отслабнат и спрат. Вятърът ще е умерен до силен; до сутринта ще е с източна компонента, по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 13°-15°, близки до температурата на морската вода. През нощта вълнението на морето ще е 4 бала, през деня ще отслабва.

предишна статияОфициално: Хейли Болдуин промени фамилията си на Бийбър
следваща статияДен на грешки за някой, тъга по любимия очаква друг