Начало Спорт Стоичков на ВИП партито на Рафа Надал (СНИМКА)

Стоичков на ВИП партито на Рафа Надал (СНИМКА)

1685
Христо Стоичков бе сред гостите на Рафаел Надал на ВИП-партито по случай 11-ата титла на „Ролан Гарос“. Кавалерът на „Златната топка“ из

Христо Стоичков бе сред гостите на Рафаел Надал на ВИП-партито по случай 11-ата титла на „Ролан Гарос“. Кавалерът на „Златната топка“ изгледа победата над Доминик Тийм от централната ложа, пише „Труд“.

До него непрекъснато бе Мигел Надал, чичо на Рафа и защитник от „дриймтима“ на „Барселона“ под ръководството на Йохан Кройф. Двамата не спряха да коментират тихичко събитията на корта. Там всичко изглеждаше повече от ясно – световният №1 мина като тайфун през дебютиралия във финал от турнир от Големия шлем Тийм.

„Рафа е уникален спортист, истински пример за подражание – разказа Стоичков пред „Труд“. – Няма едно излишно движение. Играта му граничи с перфекционизъм! Лично Мигел ме покани на партито. Рафа беше много щастлив. Да спечелиш един турнир от Големия шлем е огромно постижение, а когато си го взел 11 пъти – нямам думи. С Роджър Федерер са безспорните номер едно за всички времена в тениса. Ще се радвам много да ги видя един срещу друг на „Уимбълдън“. И не само аз, а целият свят. С Рафа си поговорихме доста и за Григор Димитров. Той много харесва играта на нашето момче. Разказа ми какви атрактивни мачове са правили. Тенисът наистина е изключително тежък спорт. Въпреки купона и радостта още в ранни зори Рафа замина за Майорка, за да се стяга за „Уимбълдън“.“

В ложите на централния корт Кавалерът на „Златната топка“ се засече с още куп спортни икони. Фотографите бързо „хванаха“ звездите на тясно. Една от най-марковите снимки е на Стоичков с Лоран Блан и рекордьора в скока на височина Сергей Бубка.

предишна статия10 неща, които не трябва да правим преди сън
следваща статияКакво да очакваме от спинофа на Game of Thrones