Начало България Споразумение за 100 млн. евро по плана „Юнкер“ беше подписано в НДК

Споразумение за 100 млн. евро по плана „Юнкер“ беше подписано в НДК

1099

В НДК по време на втория ден от официалното посещение на Колегиума на Европейската комисия у нас по повод официалното започване на българското председателство бе подписано споразумение за най-големия до момента проект в България по плана „Юнкер“.

Проектът е гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции. Фондът е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа. Финансирането е в размер на 100 млн. лв. Този проект се предвижда да създаде нови 210 работни места и да подпомогне развитието на българското селско стопанство.

В присъствието на Юнкер, Борисов и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка, бе подписано споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции, който е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа.

Споразумението беше подписано от зам.-председателя на ЕК Юрки Катайнен, земеделския министър Румен Порожанов, вицепрезидента на ЕИБ Андрю Макдауъл и Кирил Домусчиев. Проектът обхваща проектиране, изграждане и управление на две нови съоръжения – в Пещера и в Разград.

В Пещера ще се произвеждат хранителни добавки, ензими, пробиотици и лекарствени препарати за животни. В нов завод в Разград ще се произвеждат ваксини за животни.

предишна статияПет любими имена черпят днес
следваща статияМарая Кери свалила 30 килограма след претърпяна операция (ВИДЕО)