лъвове, зоопарк

Четиридесет животни, включително пет лъва, ще бъдат спасени от мъчително съществуване в ивицата Газа, съобщи групата за хуманно отношение към животните „Четири лапи“ в сряда.

Животните ще бъдат изведени от зоологическата градина в палестинския анклав и ще бъдат преместени в приюти в Йордания следващата седмица, казаха от организацията.

Сред другите животни, които трябва да бъдат изнесени, са хиена, маймуни, вълци и таралежи.

Собственикът на зоопарка „Рафа“ в южната част на Газа не беше на разположение за коментар.

Зоологическата градина влезе във водещите новини на медиите миналия месец, когато банкрутиралия собственик призна, че е премахнал ноктите на един от лъвовете, за да могат клиентите да си играят с него срещу заплащане.

Организацията осъди осакатяването на животното, като почти 150 000 граждани подписаха петиция срещу гаврата с него.

„Твърде дълго животните от зоопарка „Рафа“ трябваше да живеят при невъобразимо ужасни условия“, каза ветеринарният лекар на „Четири лапи“ и ръководител на мисията по спасяването на животните Амир Халил.

„Щастливи сме, че най-накрая сложихме край на този ужас“, каза той в заключение.

Групата за хуманно отношение към животните преди това е евакуирала две други зоологически градини в Газа, където бедността не позволява на собствениците осигурят подходяща грижа за животните.

През 2016 г. „Четири лапи“ улесниха прехвърлянето в Южна Африка на единствения тигър в ивицата Газа, а през 2017 г. организацията спаси лъв и мечка от зоопарк в Мосул в Ирак.

предишна статияПродават шедьовър на Пикасо на търг
следваща статияОсемгодишен нигерийски бежанец стана шампион по шахмат в Ню Йорк