Начало Водещи Смърт край Търговище: Мъж загина, докато със свой приятел тествали незаконно оръжие

Смърт край Търговище: Мъж загина, докато със свой приятел тествали незаконно оръжие

1419
Полиция, мигранти

Човекът, чийто труп е открит в Търговище, е бил убит, а извършителят е задържан за 72 часа, според думите на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) – Атанас Илков, в интервю за Нова телевизия.

42-годишният мъж беше издирван след като семейството му го търси.

На 10-ти януари той беше открит мъртъв на пътя към Разград, споменава БТА.

„По време на разследването разбрахме, че има близки отношения с приятел. Тях ги свързвало общ интерес към оръжието. Мислехме, че може да има конфликт свързан с пари или имуществени въпроси. След това разбрахме, че в същия ден и двамата стреляли с оръжията си в мястото, където беше намерен трупът и автомобилът. В резултат на нещастен случай извършителят прострелял приятеля си, който умрял на място“, каза главният комисар Илков.

Все още не е ясно дали това е било умишлено или несетено действие, поясни той.

И двамата мъже са имали престъпно минало. Убитият е бил свързан с трафик на наркотици и физическо насилие, а извършителят се е занимавал с кражби, поясни Илков.

Извършителят се опитал да заблуди полицията, като твърдил, че е закупил незаконно оръжие и това е причинило нещастен инцидент. „Установихме две незаконно притежавани оръжия – едното е намерено на мястото на инцидента, а другото е старо и вече неизползваемо. Това може да е била причината за изстрела“, каза главният комисар Илков. Той добави, че конкретно автоматичното оръжие е било смъртоносно за мъжа.

Атанас Илков коментира и случая, при който мъж умря след преследване от полицията в Стара Загора. „Все още извършваме проверка, която не е завършила. Планираме обучение за служители в цялата страна, около 130 човека ще получат опит за действия при подобни ситуации“, сподели ръководителят на ГДНП.

Прочетете още новини от деня тук