Начало Водещи Иван Кръстев: Светът се изменя и Западът не е от печелившите

Иван Кръстев: Светът се изменя и Западът не е от печелившите

614
Иван Кръстев
На снимката: Иван Кръстев

Политологът Иван Кръстев споделя в интервю за вестник „Аугсбургер Алгемайне“, че смята, че демокрацията ще продължи да съществува и след 2024 година. Той обаче пояснява, че е ключово да се разбере как точно ще изглежда тяната.

Според Кръстев, резултатът от изборите през тази година ще има голямо влияние върху геополитическите конфликти, като пример той посочва войната в Украйна, която може да бъде предопределена от резултата от изборите в САЩ. Той разглежда и различните кризи, които засягат Европа и отбелязва, че разделението между хората в градовете и селата се увеличава.

Изборът в САЩ и влиянието върху Европа

Иван Кръстев обяснява, че изборите в САЩ ще имат значително влияние върху Европа, като посочва, че балансът на силите в света се променя, като Западът – САЩ и Европа, не са на печелившата страна. Той коментира и различията в отношението към Русия в различните европейски държави, като изтъква, че някои се страхуват повече от Руската империя, докато за други Русия е по-скоро освободителка.

Кръстев разглежда и влиянието на национализма, както и изненадващите мотиви за напускане на ЕС, като пример той дава Великобритания и обяснява, че хората в малките населени места се чувстват изоставени.

предишна статияСмърт край Търговище: Мъж загина, докато със свой приятел тествали незаконно оръжие
следваща статияПопитахме ChatGPT: Вярно ли е, че съветската армия освободи България? Ето и отговора