Начало Водещи Франция иска да ограничи честото обновяване на смартфони

Франция иска да ограничи честото обновяване на смартфони

1549
смартфони обновяване

Франция обмисля възможните разпоредби за ограничаване на ранното обновяване на смартфони чрез търговски оферти от телекомуникационни оператори. Това е опит да се намали въздействието на свързаните устройства върху околната среда. Това е заявил правителствен служител според агенция Ройтерс.

Френските телекомуникационни оператори Orange, Bouygues Telecoms и Altice Europe’s SFR от години привличат нови клиенти, като предоставят обновяване с чисто нови смартфони в замяна на договорни ангажименти за определен период от време, до две години.

Тези търговски предложения примамват клиентите да заменят своите смартфони, докато старите им устройства все още работят, казва френското правителство.

„Готови сме да приемем нови мерки“

, каза държавният служител, без да уточнява.

„Целта е очевидно да се увеличи живота на устройствата “,

добави служителят, позовавайки се на смартфоните.

Френското правителство изчислява, че 75% от отрицателното въздействие върху околната среда произтича от цифровия сектор и е свързано с производството на нови устройства. Това включва емисиите на CO2 и потреблението на вода и други природни ресурси.

Френското правителство също така иска от френския телекомуникационен орган Arcep да преразгледа кои екологични критерии биха могли да бъдат обвързани с разпределението на бъдещите мобилни честоти в 26 GHz обхват. Това е следващото решаващо развитие при навлизането на новото поколение мобилен интернет или 5G.

Той също така ще поиска от надзорния орган да определи и събере нов набор от данни за оценка на въздействието върху околната среда на телекомуникационните оператори, както и на „големите цифрови играчи“ върху околната среда, се казва в съобщението.

предишна статияНа една от зодиите днес хич не й се работи, но шефовете незабавно ще разберат това
следваща статияMoët става съдружник с рапъра Jay-Z