Начало Водещи Слънчево с леко захлаждане ще бъде времето днес

Слънчево с леко захлаждане ще бъде времето днес

94
зима, време, зимно слънцестоене, температури

Днес ще бъде преобладаващо слънчево време. След обяд облачността над Западна България ще се увеличи, но няма да има валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София – около 10°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи. Преди обяд ще духа умерен, по-високите части и временно силен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, в северните райони – умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 9 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. 32 мин. и залязва в 12 ч. и 30 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияАлександър Везенков за втора поредна година е „Спортист №1 на България“
следваща статияИзраел представи планове за нова фаза на войната в Газа