време, прогноза, слънчево

Днес – Лазаровден, над страната ще преобладава слънчево време, на места обаче ще превали дъжд, предимно в планинските райони в централната част на страната.

Ще духа слаб до умерен вятър първоначално от северозапад, след това ще се ориентира от североизток и с него ще проникне малко по-хладен въздух. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, а максималните между 17 и 22 градуса. За района на София сутрешната температура ще бъде около 3 градуса, а дневната около 19 градуса. По Черноморието температурите ще бъдат около 14-15 градуса, в Северна България 18-20 градуса, в югозападните райони до 23 градуса.

В неделя – на Цветница, температурите слабо ще се понижат. Ще има разкъсана облачност, на места значителна и в някои райони на Централна и Югозападна България ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури в неделния ден ще се повишат и ще бъдат между 5 и 9 градуса, за София около 5 градуса. Дневните температури на Цветница ще бъдат между 15 и 20 градуса, за района на София около 17 градуса, по Черноморието около 15 градуса, в Северна България 17-20 градуса, в Южна – 16-17 градуса.

предишна статияЕлизабет II раздаде почести по пощата
следваща статияНякой днес ще си показва зъбките навсякъде, за друг денят ще е каръшки