АББА, аватари

Шведската поп сензация АББА се завърна в петък с новия си албум „Voyage“, близо 40 години след като се раздели. А в Лондон е планиран концерт на дигитални аватари на легендарната група, съобщи АФП.

Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид, от първите букви на имената им се образува абревиатурата АББА, не са издавали нова музика от раздялата си през 1982 г., година, когато излезе последният им албум „The Visitors“.

„Voyage“ излезе в полунощ в четвъртък в различните часови зони, за радост на дългогодишните фенове по целия свят.

„Не звучи остаряло, не звучи като отпреди 40 години.“. Това заяви почитателката на AББА Емили Де Лаер на парти в Стокхолм за прослушване на дългоочакваното издание на шведската група.

След години на спекулации и няколко изпуснати намека, групата най-накрая обяви събирането и новия албум през септември. Веднага след това бяха пуснати синглите „I still have faith in you“ и „Don’t shut me down“.

Десетте песни на „Voyage“ не са всичко, което групата ще издаде. На концерт в Лондон през май те ще представят и дигитални аватари – наречени „ABBAtars“, които ще приличат на оригиналите си от 1979 г. Холограмите са резултат от дългогодишен проект, разработен в партньорство с компанията за специални ефекти на създателя на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас. Неколкократно отлагани поради технически трудности, а след това и заради пандемията, те най-накрая ще бъдат представени през месец май.

предишна статияПредимно облачно и с максимални температури до 22° днес
следваща статияСлед ремонт на ремонта Столична община ще плати и на пострадалите