Начало Водещи След бой за „Нутела“: Нови мерки за ценовите войни във Франция

След бой за „Нутела“: Нови мерки за ценовите войни във Франция

1136
Нутела

Правителството на президента на Франция Еманюел Макрон ще представи мерки за ограничаване на ценовите войни в супермаркетите в страната в опит да постигне баланс между земеделските производители, които смятат, че им се плаща недостатъчно за тяхната продукция, и потребителите, които смятат, че са изгубили част от покупателната си способност.

„Закон за балансирани търговски отношения в сектора на земеделието и храните и за здравословна храна” ще бъде представен от министъра на земеделието Стефан Травер по време на дешната среща на кабината, обявиха от канцеларията на Макрон, цитирани от Bloomberg.

Около една трета от френските земеделски производители заработват по по-малко от 350 евро на месец, според основната здравноосигурителна компания в сектора, а средните им доходи са едва 15 000 евро годишно.

В същото време, миналата седмица поредно свидетелство за изтънелите бюджети на много френски семейства станаха сцените на пълен хаос и бой между клиенти в магазините от веригата Intermarche, след като тя пусна течния шоколад Nutella с отстъпка от 70%.

https://www.youtube.com/watch?v=CglEOO–KDo

„Срещнах се с ръководителя на Intermarche и споделих, че това не може да се случи отново,” заяви министърът на финансите Бруно ле Мер. Да продаваш на загуба е незаконно във Франция, с изключение на определени периоди.

Според Le Figaro, мерките, които ще бъдат обявени днес, се очаква да включват затягане на правилата срещу магазините, които продават на загуба, подпомагане на обединяването на земеделските производители, за да могат да договарят по-високи цени, по-строги стандарти за отглеждане на животни и по-голям дял на органичните храни в училищните столове.

Повечето от тези мерки са били договорени на 21 декември, по време на среща между правителството и представители на земеделските производители и супермаркетите.

предишна статияНастъплението на Турция срещу сирийските кюрди може да дестабилизира целия регион
следваща статияСексуален тормоз: Над 250 момичета свидетелстваха срещу  бившия лекар на националния отбор по спортна гимнастика в САЩ