Начало Водещи Сексуален тормоз: Над 250 момичета свидетелстваха срещу  бившия лекар на националния отбор по...

Сексуален тормоз: Над 250 момичета свидетелстваха срещу  бившия лекар на националния отбор по спортна гимнастика в САЩ

1365

265 души свидетелстваха срещу осъдения на 175 години доктор Лари Насър. Очаква се в следващите няколко дни да бъдат изслушани показанията на още потърпевши.

По-голямата част от момичетата, на които е посегнал, са били непълнолетни. Федералният съд го обвини и за притежанието на детска порнография. Мичиганският щатски университет също бе обвинен от властите, че е допуснал това да се случи през годините.

Според показанията на някои от състезателките Насър се възползвал от позицията си, за да насилва сексуално гимнастички. Той се е възползвал и от крехката им възраст.

„Той ме травмира психически и сексуално. Бях на едва 9 години и още си играех с кукли. Накара ме да легна на масата и ме насили сексуално, докосвайки ме по интимните части“, заяви Джесика Томашоу.

 

„Когато всичко приключи, бях объркана – какво се беше случило с мен? Това беше ужасно и срамно. Аз бях на едва девет, а той беше прочут спортен лекар. Смятах, че той ми помага. Когато няколко други момичета разказаха за неговите действия, навързах парчетата. Осъзнах, че съм била насилена от него“, допълни Томашоу.  

Припомняме, че бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна гимнастика Лари Насър беше осъден за сексуални посегателства срещу момичета от отбора. Наказанието беше постановено от съд в щата Индиана.

Скандалът доведе до оставките на цялото ръководство на федерацията по гимнастика на Щатите.

предишна статияСлед бой за „Нутела“: Нови мерки за ценовите войни във Франция
следваща статияЗащо трябва да прибираме таблата за хранене в самолета при кацане?