Начало Спорт Следващият мач на Пулев ще в САЩ! Кобрата се закани да бие...

Следващият мач на Пулев ще в САЩ! Кобрата се закани да бие Джошуа

906

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев обясни на специална пресконференция каква точно е контузията му, как се е стигнало до нея и какви са бъдещите му планове на ринга. Както е известно,заради травмата пропадна срещата му с Антъни Джошуа за световната титла.

„Получих контузията при един от спарингите. При един от ударите се разтегна някакво сухожилие. Изчакахме събота, неделя, като мислехме, че ще отмине. Но не стана така и отидох на лекар, който установи разтягане и леко разкъсване при подмишницата на гърдата. След това тренирах една седмица без да правя спаринги, защото болката не позволяваше. Немският лекар каза, че трябва да се пият определени медикаменти. Пихме ги доста ускорено, за да се въстановя и да продължа тренировъчния режим. През цялото време правихме кросове, но основното време за подготовка го прекарах малко като на почивка. След това отидох пак при лекаря, правих физиотерапия, масажи, пих специални витамини. Но всяко нещо си иска своето и не може да се претупа. Все пак това не е градско първенство на София, на което да изляза с една ръка и да побеждавам. Това е мач за световна титла и аз изисквам от себе си да съм на 100% готов. Именно заради това с треньора и лекаря на отбора преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-далечен период“, коментира Пулев.

Той добави, че става въпрос за много специфична контузия. „Като седя нормално и се движа не боли. Боли при дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да правя спаринг с лявата, но не се получи. Продължавам да съм в залата, ще правя общофизическа подготовка. Контузията не е за операция, просто й трябва време. Периодът на лечение ще отнеме четири седмици“, обясни Кобрата.

Той разкри, че ще коментира кога се завръща на ринга едва, след като се възстанови от контузията си. Пулев добави, че най-вероятно ще се боксира отново в началото на 2018 г., като първият му мач може да е в Чикаго, САЩ.

„Не съм се уплашил! Аз исках този мач и се стремях към него! И пак казвам, че такъв мач ще има! Ще се подготвя много добре и да го победя. И трима като Джошуа да са в ринга, аз пак ще изляза, ако е за парите, даже и с контузия. При мен е по-важна победата, а не олимпийския принцип. Исках да спечеля световната титла, а не само да спечеля пари. Сигурен съм даже, че ще победя Джошуа, защото знам какво мога, знам собствените си сили. Не е нищо повече от мен, напротив, аз съм доста по-силен. Макар и той да изглежда силов, мощен… Имам много качества, с които го превъзхождам и смятам, че мога да го победя. Въпросът е да се подготвя добре, да съм уверен в себе си“, продължи Кобрата.

„Това не е нещо, което е прогнозирано да се случи тази травма. Смятам, че така създалата се ситуация всеки може да си направи неговите изводи. Всеки може да си преценява и да си ръководи собствения живот и собствения стил. Така съм преценил, не казвам, че някой трябва да ме следва и копира. Всеки си има свой стил. Мои съотборници ме съветваха да изляза и да се бия, ако ще и с едно око. Те се бият основно за пари, а при мен по-важното в случая е световната титла. Не знам дали повечето хора и критици си дават сметка, че става дума за наистина много пари. Пари, които и аз не съм изкарвал и не съм сънувал. От друга страна е правилно да казват, че трябва да се кача на ринга. Моята идеология не е такава. Става дума за много пари, които много хора изобщо не могат да изкарат през целия си живот“, заяви българинът.

предишна статияКаква е рецептата за щастие на Айнщайн?
следваща статияВидео на неидентифицирано насекомо с 40 млн. гледания за няколко дни