Начало Водещи Семейство Обама са милиардери

Семейство Обама са милиардери

1449
Семейство Обама

С пускането на книгата мемоар на Мишел Обама „Да станеш” през миналата седмица бившото първо семейство на САЩ пое по пътя си да стане марка за милиарди.

Към аванса на стойност 65 милиона долара от книгата се нарежда и сделката им с Нетфликс на стойност 50 милиона долара.

Семейство Обама също така са говорители за различни корпорации и неправителствени организации като според информация на Ню Йорк Пост за събитие те взимат по 225 000 долара.

Според Форбс общото състояние на двойката е било 20.5 милиона долара, когато Барак Обама става сенатор през 2005 г., а 11 години по-късно те правят по повече от 135 милиона долара годишно.

А това са парите, извън тези, които получават като говорители.

През октомври 2017 г. Мишел Обама бе ключов лектор по време на Конференцията на жените в Пенсилвания.

В момента Барак Обама взима по 400 000 долара на реч и изкарал най-малко 1.2 милиона долара за три разговора с фирми от Уолстрийт през 2017г. Приходи той получава и от годишната си президентска пенсия, която той започва да получава, след като напусне поста си. Тя е на стойност 270 800 долара.

Освен всички речи, които те изнасят двойката има и сувенири свързани с новата книга на Мишел Обама.

Но изглежда семейство Обама не държат всички пари за себе си. Според Форбс Барак Обама дарява и част от парите си получени от книгите му.

Списанието твърди, че той е дарил 392 000 долара между 2009 г. и 2015 г. на организация подпомагаща семейства на ветерани.

предишна статияКитайски учени създадоха изкуствено слънце седем пъти по-топло от истинското
следваща статияТом Харди е награден с Ордена на Британската империя