Начало Свят Световен рекорд! Нова марка продаде 6000 коли за 137 секунди

Световен рекорд! Нова марка продаде 6000 коли за 137 секунди

903

Компанията Lynk&Co, основана от концерна Geely и принадлежащата му марка Volvo, стартира продажбите на своя първи модел – кросоувъра 01. Първоначално автомобилът ще се предлага единствено по интернет, съобщи Automedia.

Цените на автомобила стартират от 170 000 юана (21 765 евро), като началото на продажбите постави и нов рекорд. Само за първите 137 секунди след пускането на возилото в сайта на Lynk&Co, от него бяха изкупени 6000 бройки.

Кросоувърът Lynk&Co 01 бе показан през 2016 г., само месеци след създаването и на самата копания. На първо време моделите на марката ще се продават само в Китай, но амбиците са георграфията да се разшири с добавянето на Северна Америка и Европа.

Моделът, както и останалите автомобили на Lynk&Co, е изграден на новата компактна платформа CMA. Тя е разработена от фирмата CEVT, съвместно предприятие на Volvo и Geely. Засега кросоувърът се предлага само с бензинов 2,0-литров турбомотор със 190 к.с., който е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Догодина ще излезе и версия с 3-цилиндров турбодвигател с обем 1,5 литра, развиващ 179 к.с.

Любопитното е, че компанията е готова да предостави на клиентите си пожизнена гаранция на своите автомобили. Освен това Lynk&Co ще осигури на купувачите си безплатен и безлимитен достъп до Интернет.

предишна статияПутин ще присъства на тегленето на жребия за Мондиал 2018
следваща статияРаздор в коалицията, ВМРО е против „сделка“ на Борисов със Сакскобургготски за връщане на царските имоти