Начало Водещи Путин ще присъства на тегленето на жребия за Мондиал 2018

Путин ще присъства на тегленето на жребия за Мондиал 2018

1218

Руският президент Владимир Путин ще присъства и ще вземе участие в жребия за Световното първенство по футбол утре. Държавният глава потвърди присъствието си, като се очаква преди това да се срещне с футболни звезди, присъстващи на събитието. Общият брой на поканените гости е 1300. Церемонията започва в 17:00 часа наше време и ще бъде предавана по БНТ и БНТ HD.

От ФИФА категорично заявиха, че жребият няма да бъде манипулиран. Миналата година бившият президент на международната футболна централа Сеп Блатер разкри, че на някои жребии на УЕФА е имало топли и студени топки. От европейската централа нарекоха твърденията „абсурдни“.

„Топките са еднакви. Не са различни при пипане, не са различни и по вид. Изключение правят червените топки, но те умишлено са различни. Групите се формират на случаен принцип“, увери Крис Ънгер, директор на състезанията във ФИФА.

Бившият английски национал Гари Линекер ще бъде един от теглещите жребия за световното първенство в Русия, съобщиха от ФИФА. Към момента е ясно, че участие в церемонията ще вземе и голмайстор номер 1 в историята на световните първенства Мирослав Клозе, а организаторите обещават и други легенди на световния футбол да се включат в тегленето.

Отборите са разпределени на база класирането си в световната ранглиста на ФИФА, публикувана преди месец.

Русия е в първа урна като домакин на шампионата. Другите водачи на групи са световният шампион Германия (1-о място в ранглистата), Бразилия (2), Португалия (3), Аржентина (4), Белгия (5), Полша (6) и Франция (7).

Във втора урна са отборите на Испания (8), Перу (10), Швейцария (11), Англия (12), Колумбия (13), Мексико (16), Уругвай (17) и Хърватия (18).

В трета урна са Дания (19), Исландия (21), Коста Рика (22), Швеция (25), Тунис (28), Египет (30), Сенегал (32) и Иран (34).

И в последната четвърта урна са съставите Сърбия (38), Нигерия (41), Австралия (43), Япония (44), Мароко (48), Панама (49), Република Корея (62) и Саудитска Арабия (63).

Отборите ще бъдат разпределени в осем групи по четири отбора. В една група не може да бъдат повече от два отбора от Европа и повече от един от останалите континенти.

Мачовете от шампионата ще се играят от 14 юни до 15 юли 2018 година в 11 града на Русия.

предишна статияБойко Борисов и саудитският крал танцуваха ардха (СНИМИ И ВИДЕО)
следваща статияСветовен рекорд! Нова марка продаде 6000 коли за 137 секунди