Начало Здраве Само пробвайте тази техника и ще заспите за 60 секунди

Само пробвайте тази техника и ще заспите за 60 секунди

1817
Понякога е достатъчно да заемате хоризонтална позиция, и организмът ви се отпуска и вие заспивате. Голямата умора допринася за то

Понякога е достатъчно да заемате хоризонтална позиция, и организмът ви се отпуска и вие заспивате. Голямата умора допринася за това, че това се случва незабавно, без да имате време да се отдадете на размисли, преди да заспите.

Но физическата умора е малко по-различна от умствената умора от нервно претоварване, пише Zdrave.to. Психиката често се превръща в пречка за здрав сън и бързо заспиване. В състояние на нервна превъзбуда човек често не може да спи.

Ако нервната ви система е лесно възбудима, вие вероятно сте забелязали, че в навечерието на важни събития сънят става лукс. Въртите се в леглото и това може да продължи няколко часа. Няма почивка, а това е най-лошото.

За да спите спокойно, трябва да успокоите сърдечната честота. Бавните удари на сърцето неизбежно ще намалят количеството адреналин в кръвта, мозъкът ще разбере, че трябва да заспите точно сега.

Това може да се направи с помощта на различни практики – медитация преди лягане, успокояваща вана или лек масаж дават положителен ефект.

Но има много по-лесен метод! Той е известен на индийските йоги от дълго време и се нарича „4-7-8“. Тази комбинация от цифри е лесна за запомняне и е ключът към заспиването без никакви проблеми!

Как бързо да заспите

Бавно дишайте през носа си за 4 секунди.

Задръжте дъха си за 7 секунди.

Издишайте бавно през устата за 8 секунди.

Тази техника е ефективна не само когато спешно трябва да спите. Хората, склонни към прекомерни чувства, могат бързо да поставят своите мисли в ред и да овладеят емоциите с помощта на правилното дишане.

За да заблудите тялото е много лесно, опитайте се да експериментирате. Методът „4-7-8“ работи перфектно във всяка ситуация, когато е необходима почивка.

предишна статияСценаристът на „Соло“ работи върху „Индиана Джоунс 5“
следваща статияНовата Турция: добри и лоши сценарии