Холивудската звезда Ръсел Кроу изрази възмущението си относно подредбата на седалките по време на баскетболния мач между Австралия и САЩ в Мелбърн миналата вечер. Двата тима направиха контролна среща пред рекордната за Австралия публика за баскетболен мач от 51 хиляди зрители в „Марвъл Стейдиъм“ в Мелбърн, но мнозина останаха разочаровани от подредбата на седалките, която не им е позволила да виждат по-голямата част от действието. Причината е, че стадионът се използва предимно за футбол и не е пригоден за баскетболни мачове.

Сред тях бе и баскетболният фен Ръсел Кроу, който е платил 1500 долара за място в близост до корта. „1500 долара за тази гледка. Шегата е за моя сметка. Ако не сте били сред 50-те хиляди на стадиона и сте гледали мача по телевизията вкъщи, това е било добро решение“, написа носителят на Оскар в Туитър. „Единственото, което постигна Австралийската федерация, бе да се наслади как заедно с промоутърите обира добронамерените любители на спорта. Това беше един фарс“, допълни по-късно Кроу.

Той не бе единственият недоволен, като много други зрителите изразиха недоволството си в социалните мрежи, като петиция в интернет с искане за връщане на парите за билетите е събрала до момента над 2700 подписа, като част от тях са недоволни от липсата на големите звезди в националния отбор на САЩ. Селекционерът на американците Грег Попович залага на млади имена в подготовката за Световното първенство по баскетбол това лято, като това не му попречи да запише победа със 102:86 във вчерашния двубой.

Утре Австралия и САЩ ще изиграят втора контрола на същия стадион в Мелбърн.

предишна статия„Ролинг Стоунс“ със своя скала на Марс
следваща статияКакво дава кафето на хората?