кафе, филтрирано кафе

Кафето е основна част от ежедневието за мнозина. Докато някои започват деня си с него, други просто обичат вкуса и аромата.

Консумацията на кафе нараства в целия свят. Около 52% от турците пият поне една чаша турско кафе всеки ден. Разтворимото кафе е вторият избор на турците, докато филтърното кафе е третият най-предпочитан тип кафе, обобщава в. „Сабах“.

Въпреки че е една от най-консумираните напитки, хората не знаят точно как една чаша кафе на ден влияе на тялото ни.

Според експерти чаша черно кафе на ден увеличава изгарянето на мазнини, тъй като повишава телесната температура. Доказано е също, че кафето балансира нивата на захар и мазнини в кръвта. Експертите твърдят, че този баланс предпазва хората от диабет тип 2. Освен това чаша кафе на ден намалява риска от болестта на Алцхаймер.

Въпреки че от кафето има много ползи, важно е да знаете границите. Известно е, че високите дози кофеин пристрастяват. Ако консумирате по-малко от необходимото на тялото ви, това може да доведе до поява на гняв и дори умора. Прекалено големият прием на кофеин причинява високо кръвно налягане при възрастни хора, което отключва сърдечни заболявания.

предишна статияРъсел Кроу разочарован след баскетболния мач Австралия – САЩ
следваща статияЗа един е дошло време за промени, а друг ще открие нещо смущаващо за любимия