Начало Водещи Рон Десантис сложи край на президентската си кампания и даде подкрепа за...

Рон Десантис сложи край на президентската си кампания и даде подкрепа за Тръмп

74
Рон Десантис и Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Рон Десантис, губернаторът на Флорида, оттегли кандидатурата си за президент на САЩ и подкрепи бившия президент Доналд Тръмп, съобщи БТА.

Този ход укрепи позициите на Тръмп като фаворит за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в ноември.

Десантис заяви, че е ясно, че мнозинството от избирателите в първичните избори искат да видят Тръмп на кандидатурата.

Изказването на Десантис бе направено в призив към избирателите преди първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Хемпшър във вторник.

В началото губернаторът на Флорида се смяташе за основен конкурент на Тръмп, защото залагаше на консервативните си възгледи по множество въпроси. Впоследствие обаче изостана и имаше проблеми с финансирането на кампанията си.

Надпреварата за номинацията на републиканците започна с Тръмп като победител в първичните избори в щата Айова, които бяха проведени като партийни събрания. Десантис завърши втори, но на голямо отстъпление.

В изявлението си за оттегляне, губернаторът на Флорида нападна Ники Хейли, която завърши трета в Айова и е бивш постоянен представител на САЩ при ООН. Той заяви, че републиканците не могат да се връщат към старата гвардия, която Хейли представлява.

Още международни новини – четете тук

предишна статияПловдив и Габрово вече са в грипна епидемия
следваща статия„Изкуствен интелект“, „сглобка“ и „времеубежище“ за избрани за думи на годината