Начало България Разследва се убийство по непредпазливост на сина на Московски, НСС поема случая

Разследва се убийство по непредпазливост на сина на Московски, НСС поема случая

1826

Прокуратурата съобщи днес, че още на 2 февруари е образувано досъдебно производство за инцидента на Боровец, при който загина 4-годишният син на министъра на транспорта Ивайло Московски – Кристиян. Детето загина, след като моторната шейна, с която го возел баща му се блъсна в дърво.

От днес разследването се поема от Националната следствена служба. Държавното обвинение съобщава, че досега са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на тялото. Отделно са изискани справки от отделни институции.

„По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни”, се казва в съобщението на прокуратурата.

По предложение на окръжния прокурор на София делото е изпратено за разследване в Национална следствена служба. Досега властите са изключително лаконични по отношение на трагичния инцидент, което е в рязък контраст с действията им срещу други граждани при сходни житейски трагедии.

Към момента МВР са съобщили единствено, че инцидентът „вероятно” е бил причинен от неравност на трасето, по което Московски и синът му са се спускали с моторната шейна.

„Трасетата са сложни за огледи и действията вероятно ще отнемат време. Най-вероятната причина за инцидента с шейната е неравност на трасето, което не е скоростно, но това предстои да бъде изяснено при огледа”, коментира преди два дни зам.-шефът на областната дирекция на полицията в София Веселин Георгиев.

Припомняме, че инцидентът е станал между 14.30 и 15.00 часа на регулирано трасе за моторни шейни в района на хижа „Чакър войвода”.

предишна статияЛондон продаде посолството си в Банкок за 600 млн. долара
следваща статияЗащо Джим Кери призова всички да изтрият Facebook профилите си?