Начало Любопитно Защо Джим Кери призова всички да изтрият Facebook профилите си?

Защо Джим Кери призова всички да изтрият Facebook профилите си?

1620
Джим Кери

Актьорът Джим Кери спира да използва Facebook, продава всички акции на компанията, които притежава. А най-любопитното е, че призовава всички останали хора да последват примера му.

„Трябва да поощряваме по-голям контрол от страна на собстениците на тези социални медии. Този лесен достъп трябва да бъде контролиран по-отговорно. В момента имамe нужда от инвеститори активисти, които да изпратят послание, че имаме нужда от отговорен контрол. Това, от което светът има нужда сега, е съзнателен капитализъм”, заявява Кери пред CNBC.

Комикът написа в Twitter, че продава акциите си на Facebook и изтрива своя профил, защото компанията се е облагодетелствала от намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Кери не споделя колко акции на Facebook е притежавал или продал.

От Facebook признаха, че до 126 милиона души са видели купуваните от руснаци реклами, които са имали за цел да променят изхода на изборите в САЩ през 2016г.

Първоначално главният изпълнителен директор на Марк Закърбърг заяви, че идеята, че Facebook е повлияла на изборите, е „налудничава”, но впоследствие се извини, че е омаловажил тези опасения.

предишна статияРазследва се убийство по непредпазливост на сина на Московски, НСС поема случая
следваща статияВижте кой известен певец отложи концерти заради сватбата на принц Хари