Начало Свят Първите катастрофи и смъртни случаи с автомобили в света

Първите катастрофи и смъртни случаи с автомобили в света

2075

В днешно време сме свикнали ежедневно навсякъде да четем за тежки пътни инциденти – катастрофи, блъснати пешеходци, смъртни случаи. Причините най-често са свързани с огромния трафик, неспазването на правилата и невниманието на шофьорите. Кога и при какви обстоятелства обаче са се случили първите пътни инциденти. Информация за това ни дава сайтът chetilishte.com.

Първата катастрофа с паров двигател

Ако говорим за първия паров двигател, това се е случило през 1869 г., когато ирландският учен Мери Уорд и негова приятелка, пътувайки с автомобил, се опитват да заобиколят неравност на пътя, тя изпада от седалката, колелото на двигателя я удря, чупи й врата и я убива на място.

Първата катастрофа с бензинов двигател

Първият автомобилен инцидент с кола с бензинов двигател се случва в Охайо през 1891 г. Инженерът Джеймс Ламбърт шофира, заедно с приятел, когато колата се удря в корен на дърво и отскача от земята. Ламбърт губи контрол над превозното средство, което удря табела на пътя. Двамата мъже се отърват с леки наранявания.

Първият убит пешеходец

През 1896 г. се е отчел първият смъртен случай на пешеходец в автомобилна катастрофа. Бриджит Дрискол излиза на пътя и бива ударена от кола, което й коства живота. Колата е управлявана от Артър Едсал, който е шофирал с 4 мили в час. Шофьорът е замръзнал на място, виждайки, че ударът е неизбежен.

Първата смърт на шофьор

Първата смърт на шофьор при автомобилен инцидент се случва през 1898 г. Баща и син карат от Брайтън до Лондон. Почти в самия край на пътуването бащата губи контрол над автомобила, докато се спуска надолу по хълмиста област. Разбиват се в ограда, шофьорът изхвърча от седалката. Поради тежките наранявания се налага да му ампутират краката, но след операцията той не се връща в съзнание и умира на следващия ден. Синът се отърва без наранявания.

предишна статияМВнР освобождава Христо Стоичков от длъжността „почетен консул” в Испания
следваща статияРежисьорът на „Ла Ла Ленд“ се сгоди за любовта на живота си (СНИМКА)