Начало Водещи Малки хитринки за спокоен и пълноценен сън

Малки хитринки за спокоен и пълноценен сън

1015
кошмари, пълноценен сън, спане

Повечето биха се съгласили, че малко неща ви карат да се  чувствате толкова добре, колкото почивката, когато сте уморени. Това често може да изглежда предизвикателно – да постигнете пълноценен сън.

Според Националния институт по неврологични разстройства и инсулт,

получаването на достатъчно качествен сън в точното време е също толкова необходимо за вашето здраве, колкото и храната и водата. Независимо дали имате взискателна работа или семеен живот, сънят е лукс, който не всеки получава в достатъчни количества.

За щастие има начини да тренирате ума и тялото си, за да спите повече.

Знаете ли, че лягането с една минута по-рано всяка вечер в крайна сметка ще ви донесе допълнителен час сън на всеки два месеца?  Според Real Simple, лягането в леглото с една минута по-рано всеки ден в продължение на една година ще ви донесе допълнителни шест часа сън. Макар че в краткосрочен план това може да не изглежда много, всяка минута сън е от съществено значение. Според Американската асоциация за сън, по-малко от шест часа сън на нощ може да накара човек да се чувства уморен, раздразнителен и забравителен. Дългосрочните ефекти са вредни. Водят до сърдечни заболявания, затлъстяване, инсулт, слаб имунитет система и по-кратък живот.

Ако искате да получите качествен сън

и да се събудите, чувствайки се освежени, има леки корекции, които можете да направите в ежедневието си. Националната фондация за сън препоръчва да си лягате по-рано, като правите времето за лягане по-забавно, а не по начина, по който си мислите.

Най-добрият начин да се мотивирате към по-ранна вечер в леглото е да се поглезите. Облечете удобна пижама, добавете чаршафи и възглавници като на петзвезден хотел, и се сгушете с добра книга. Добавете релаксираща музика или любимия си домашен любимец. Също така се препоръчва да настроите термостата си някъде между 15 и 18 градуса, което кара тялото ви да се чувства сънливо. WebMD също така предлага да изключите кофеина и алкохола от диетата си, като и двете могат да ви държат будни или да нарушат моделите на съня ви. Поддържането на тъмнина и тишина в спалнята ви също е отличен начин да получите пълноценен сън.

предишна статияЦелулитът и килограмите, спрете да вярвате в този широко разпространен мит
следваща статияРоман Абрамович с яхта за 500 милиона долара (СНИМКИ)